maanantai 11. helmikuuta 2013

Viimeinen raportti

No niin, vaihtojakso Italiassa on ohi, ja nyt on aika kertoa lopputunnelmista. Mainitsin jo varmaan, että itsellä oli kaksi tenttiä joulun jälkeen. Toiseen ei kuitenkaan tarvinut mennä, jos teki kymmenen sivun raportin. Tein raportin ja kurssi oli sillä läpi. Pakko tunnustaa etten kauheasti tuohon Economia e Gestione delle Imprese Turistiche-kurssin raporttiin panostanut, ja väsäsin sen muutamassa päivässä. Kurssi meni kuitenkin läpi ja nopat räpsähti tilille, vaikkei arvosana ollutkaan parhaasta päästä :D 

Kurssin International Corporate Strategy tentti oli helpohko. Ainoa hankaloittava tekijä on se, että kurssiin kuuluu 24 luentoa plus muu kirjallinen materiaali, ja tentissä kysytään vain kolme kysymystä ja 60% vaaditaan läpipääsyyn. Aikeisempien tenttien saaminen Trentossa ei ole mahdollista, joten tärpittäminen tenttejä varten ei onnistu. Ajattelin ensin päästä helpolla, ja luin ainoastaan omasta mielestäni tärkeimmät aiheet, eli ne,  joita oltiin käsitelty useamman luennon ajan, ja yhden luennon kestäneet "vähemmän tärkeät" jutut jätin pienemmälle lukemiselle. No, eihän se eka tentti mennyt läpi, kun proffa sitten kysyikin näitä pienempiä kokonaisuuksia :D onneksi sain uusittua tentin ennen palaamistani Suomeen. Toisella kerralla olin ottanut opiskeni ja luin kattavammin ja paremminhan se meni!

Itse suoritin vaihdon aikana 25 opintopistetta, edellä mainituista kursseista tuli 8 noppaa per kurssi, italian kielikurssista tuli 3 noppaa ja englannin kielitestistä 6 noppaa. 25 opintopistettä tuli kasaan mielestäni aika helposti, ja enemmänkin olisi voinut käydä.

Uloskirjautuminen oli helppo hoitaa. Piti täyttää yksi paperi ja palauttaa se KV-toimistoon. Ainoa ongelma on nuo toimitstojen aukioloajat. Trenton KV-toimisto on auki opiskelijoille yhteensä kuuden tunnin ajan, kahden tunnin jaksoissa koko viikon ajan. Näin ollen toimistoon on aina pitkät jonot ja siellä asioidessa kannattaa varata aika. Kämpän avaimet ja opiskelijakortti piti vielä palauttaa ja homma oli sitten siinä. Vielä pitäisi viedä Lappeenrantaan muutama paperi Trenton yliopistolta ja vaihto olisi sitten paketissaan :)

Toivottavasti blogistani on apua niille, jotka suunnittelevat vaihtoon lähtöä Trentoon.

Kiittää ja kuittaa viimeisen kerran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti