maanantai 14. tammikuuta 2013

Yleistä raportointia niille jotka mielii Trentoon vaihtoon

Nyt on joulut ja uudetvuodet jätetty taakse ja seuraavaksi edessä onkin tenttikausi. Ensimmäinen tentti on 17.1. ja toinen 21.1. Vähän jännittää, mutta eiköhän noi läpi mene, uusimiseen ei minittäin ole ainakaan itelläni mahdollisuutta, koska päätin lopettaa vaihtojakson ennen uusintakokeita ja palata kotisuomeen helmikuun alussa. Aikeisemminkin olisin siis voinut palata, mutta Venetsiassa järjestetään helmikuun alussa jokavuotiset karnevaalit, ja kun täällä kerran ollaan, niin miksen kävisi niitä vilkaisemassa.

Tosiaan, ensimmäinen ihan oikea koe oli jo ennen joulua, italian kielikoe nimittäin. Koe oli kolmiosainen ja se koostui kuuntelusta, kirjallisesta osuudesta ja suullisesta kokeesta. Sain tiedon että koe on mennyt läpi, mutta arvosanasta ei ole tietoakaan, kun en saapunut palautetilaisuuteen (olin jo Suomessa odottamassa joulua :) ) ja netistä sitä en tosiaan osannut löytää. Ehkä se löytyisi netistä, jos jaksaisi etsiä, mutta kun kaikki oppimisportaalit yms. on italiaksi (englanninkieliset versiot on vähän kesken, ja vaikka valitset sivun kieleksi englannin, niin osa on italiaksi jokatapauksessa..)

Tentteihin pitää ilmottautua netissä viimeistään kolmea päivää ennen tenttiä. Miulla on ilmottautumiset jo hoidettu, nyt enää luku-urakka edessä ja sitten olisi erasmus-vaihto paketissaan. Tenttitulokset tulee näkyviin Esse3-nettisysteemiin, ja kaikki tulokset pitää käydä erikseen hyväksymässä (tai hylkäämässä), jos et hyväksy arvosanaa määräajassa, tulkitaan se hylkäämiseksi. Tässä on kyse arvosanojen saamisesta opintosuoritusotteeseen, jos hyväksyt, niin tulos tulee otteeseen, jos hylkäät, tarkoittaa se halua osallistua uusintaskokeseen. Ei siis kannata unohtaa tuota, jos mielii saada tulokset kotiyliopistoon hyväksiluettaviksi. Ja osallistuessa kahteen saman kurssin tenttiin, jää uusin voimaan, vaikka se olisi huonompi. Käsittääkseni kuitenkaan kielikeskuksen (CIAL) tenteissä ei tarvitse käydä hyväksymässä tuloksia, vaan ne tulevat suoritusotteeseen automaattisesti (toivottavasti, koska miulta jää muuten varmaan 9 opintopistettä kirjaamatta sinne...)

Sitten vielä vaihdon lopetamisesta. Itsehän luulin, että täältä saa lähteä milloin huvittaa, mutta jos haluat lähteä sovittua päivää aikaisemmin, täytyy täyttää lupakaavake, ja hankkia siihen allekirjoitus vielä kotiyliopistolta, kuten minäkin tein, jotta pääsisin kotiin 10 päivää sovittua aikaisemmin. Jos on saanut asunnon opiskelija-asuntoja välittävältä Opera Universitarialta, samassa kaavakkeessa löytyy myös ruksi, jossa voi pyytää vuokrasopimuksen lyhentämistä. Jos haluaa ainoastaan irtisanoa vuokrasopimuksen (opera universitaria), ja mennä vaikka yksityiselle puolelle asumaan, eli ei lyhentäisi erasmus-jaksoa, niin operalle pitää maksaa tästä 250 euron sakko (ilmeisesti vaikka irtisanomisen tekisi kuukautta ennen).

Puhuin jossain aikasemmassa tekstissä kielikokeista. Tein täällä B2 tason kokeen englannissa, josta sai 6 opintopistettä. Suullisen kokeen pitänyt brittiopettaja kehotti minua tekemään testin C1 tai C2 tasolla, koska kielitaitoni riittäisi niihin tasoihin. Kuulin, että testistä saisi jopa 11 opintopistettä, mutta todellisuudessa C1 testistä saa 9 op. Noh, tästä innostuneena tosiaan lisäsin C1 tason englannin kielitestin learning agreementiin. Ainoa ongelma oli se, että tein sen liian myöhään. Vaihto-oppilaat eivät voi ilmottautua kielikeskuksen kursseille tai tentteihin netissä, vaan se pitää tehdä paikan päällä kielikeskuksen toimistossa, joka on auki kaksi tuntia kolmena päivänä viikossa. Aikataulujeni ja LA:n myöhäisen muuttamisen takia, en pystynyt menemään toimitstolle ilmottautumista varten ennen kuin viimeisenä ilmottautumispäivänä, ja paikkoja tenttiin ei enää ollut. C-tason kielitestejä järjestetään vain kerran syys- ja kerran kevätlukukaudella, koska italialaiset eivät tarvitse näitä testejä niin usein (kielitaito on niin huonoa). Nuo 9 opintopistettä jäivät siis minulta saamatta. Jos siis kielitesteihin mielii mennä, kannattaa ne lisätä learning agrementiin heti lukukauden alussa ja selvittää ilmottautumisen alkamisajankohdat, koska muuten voi testit jäädä tekemättä. Ihan vaan vinkkinä, jos tätä lukee joku joka on tulossa Trentoon vaihtoon. 

Ja tällä tekstillä on varmaan pidetty taas KV-toimiston Kaisa tyytyväisenä :) Seuraavalla kerralla kerron sitten miten tentit meni, ja millaset tenttikäytännöt täällä on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti