perjantai 5. lokakuuta 2012

Koulunkäynnin aloittaminen (vihdoin ja viimein)

Nyt on koulu sitten virallisesti alkanut ihan luentoineen kaikkineen ja sain tällä viikolla huonetoverinkin, Julian. Hän on saksalainen, jonka kanssa asun erittäin tiivisti samassa huoneessa seuraavat neljä ja puoli kuukautta. Olen myöskin saanut kaikki viralliset asiat kuntoon, vaikka olisihan tässä ollut vielä aikaa järjestellä asioita. Trenton Erasmus toimisto vaatii minua hankkimaan veronumeron, italiaisen puhelinnumeron, tuomaan kopion vuokrasopimuksesta ja täyttämään learning agreementin 15.10. mennessä. Nuo asiat ovat nyt kunnossa. Itse halusin avata italiaisien pankkitilin (vaikkei yliopisto sitä velvoitakaan), koska laskujeni mukaan sitä kautta maksaminen tulee edullisemmaksi ja ehkä helpommaksikin. Tilin avaaminen ei maksanut mitään, eikä rahan siirtäminen suomalaiselta tililtä italaiselle tilille maksa mitään, toisin kuin käteisnostot suomalaiselta luottokortilta Italiassa.... Myös vuokran maksaminen on nopeampaa Italialaiselta tililtä. Ainoa asia mikä minulta puuttuu on kirjastokortti, mutta hankin sen ensi viikolla. Bussikorttia en edes meinannut hankkia, koska asun lähellä keskustaa, enkä siis usko tarvitsevani bussikorttia täällä. Se ei kuitenkaan olisi kallis investointi, vain 25 euroa kuukaudessa.

Viime viikon vietin Münchenissä Oktoberfesteillä (vähän verkostoitumista ja "edustamista" ESTIEMin puitteissa.. :D) Trentosta on tosi hyvät kulkuyhteydet Mncheniin. Linja-autolla pääsee tosi edullisesti, meno-paluu on jotain 40-50 euroa, junalla hieman kalliimmin, mutta nopeammin (vähän alle 4 h, meno-paluu 70-120 euroa riippuen missä vaiheessa liput hankkii). Itse en tiennyt tätä matkaa suunnitellessani, joten varasin lennot Milanosta Müncheniin (140 euroa meno-paluu + 100 euroa juniin ja lentokenttäkuljetuksiin...) Kyllä otti päähän! Kaiken lisäksi matka-aika oli noin 7 tuntia... Että jos täältä mielii lähteä käymään Saksan puolella, niin ehdottomasti junalla! Matkojen varaamiseen liittyneestä mokasta huolimatta reissu oli mahtava ja Oktoberfesteillä oli ihan mieletöntä! Kiitos vaan LG Munich onnistuneesta reissusta!

Kerroin aiemmin että ESN (Erasmus Student Network) Trento järjestää meille Welcome Weekin. Oktoberfestien takia minulta jäi puolet tapahtumista väliin, mutta osallistuin ensimmäisiin illanviettoihin. Kaikki illat olivat enemmän tai vähemmän (pääsääntöisesti enemmän) alkoholin täyteistä juhlintaa. Osallistumalla illanviettoon tutustui helposti muihin Erasmus-vaihtareihin. Myös luennoilla on helppo tutustua muihin kurssilaisiin kunhan vain avaa suunsa rohkeasti. Saavuttuani takaisin Trentoon Saksasta oli Welcome Week jo ohi, mutta bileitä on riittänyt tälläkin viikolla kolmelle illalle (eilen pelattiin beer pongia). Huomenna olisi tarkoitus mennä uusien kavereitteni kanssa piknikille.

Viimeksi kirjoitin luentojen alkaneen jo ennen saapumispäivääni, mutta se ei pitänyt paikkaansa (toisen tiedekunnan opiskelijat ei oikeen tiennykkään näistä taloustieteen kursseista...) Kurssien luennot alkoivat vasta 24.9. Saksan reissun takia missassin siis ensimmäisen viikon luennot. Se ei kuitenkaan ole kauhen vakavaa, sillä Italiasa ei oppitunneilla ole läsnäolopakkoa, paitsi kielikursseilla (onneksi kielikurssi alkaa vasta 22.10.) Italian kielikurssin (3 op) lisäksi valitsin kaksi kurssia; International Corporate Strategy (8 op) ja Microeconomics and Game Theory (10 op). Molempien kurssien proffat puhuu hyvää englantia (italialaisella korostuksella tietysti) ja ovat erittäin mukavia ja luennoilla on rento tunnelma. Opetus tapahtuu molemmilla kursseilla pienessä luokkahuoneessa, ja molemmilla on noin 30-50 osallistujaa. Opiskelijat pääsevät osallistumaan luennoilla aika paljon ja opetus tuntuu pienemmässä ryhmässä henkilökohtaisemmalta verrattuna joihinkin matikan massaluentoihin LUTissa. ICS:ssä (International Corporate Strategy) ei ole vielä selvinnyt tuleeko siinä olemaan kohtitehtäviä tai ryhmätöitä, mutta MGT:ssä (Microeconomics and Game Theory) on pieniä kotitehtäviä. Luennot ja kotitehtävät eivät ole MGT:ssä pakollisia, mutta tekemällä ne ja esittämällä ratkaisuja taululle ja olemalla tunnilla aktiivinen pystyy välttämään kirjallisen tentin. MGT:n professori siis arvioi oppilaita kurssin ajan, ja jos arvio on tarpeeksi hyvä, saa arvosanan pelkällä kurssille osallistumisella. ICS:ssä pitää ainakin näillä näkymin osallistua tenttiin joka tapauksessa. 

Vaikka luennot ovat alkaneet ja pitäisi alkaa päästä opiskelurutiiniin, minusta tuntuu vieläkin sille kuin olisin lomalla. Kai se johtuu siitä, kun ei pääse puhumaan suomea, kaupunki on niin erilainen kuin suomalaiset kaupungit ja viime viikolla olin Saksassa... Mutta ehkä tästä pikkuhiljaa alkaa kotiutua, nyt kun on alkanut asettua aloilleen reissaamisen jälkeen (enhän ehtinyt olla Trentossa kuin neljä päivää Pohjois-Italian kiertueen jälkeen, kun lähdin uudestaan reissun päälle Saksaan). 

Ainiin, ja viikon päästä pitkäksi viikonlopuksi Budapestiin... Onneksi ei mene kuitenkaan luentojen kanssa päällekkäin, niin säilyy tuo mahdollisuus päästä kurssista läpi ilman tenttiä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti