tiistai 27. marraskuuta 2012

Social Erasmus - Sosiaalityötä Italiassa

ESN järjesti Earmus-vaihtareille mahdollisuuden tehdä jotain hyvää Rovereton ammattikouluopiskelijoille. Tarkoituksena oli tarjota kosmetologi- ja parturi-kampaajaopiskelijoille tilaisuus saada kokemusta englanninkielisistä asiakkaista. Kosmetologipuolella sai valita halusiko saada hieronnan, kasvohoito+manikyyri-session vai meikkauksen. Kampaamopuolella vaihtoehtoihin kuului leikkuu, värjäys, kampaus ja halutessa pysty pyytämään myös permiksen. Ja kaikki ilmaiseksi, niin päätin lähteä mukaan. Kirjoittaessani tätä olen juuri saapunut kotiin tuolta hyväntekeväisyys-jutskusta. Yllättäen kaikki osallistuneet olivat kauniimman sukupuolen edustajia. 

Kosmetologipuolella valitsin hieronnan ja jos aikaa jää niin toinen vailintani oli meikki. Hieronta oli rentouttava ja tuntui hyvälle. Meikin osalta sanoin tytöille että tehdää mitä tykkäätte, annoin siis heille vapaat kädet meikin suhteen. Meikki oli aika vahva, ja luomiväriksi oli valittu sininen. Ei ehkä minun ensimmäinen valinta sinisten silmien rinnalle, mutta kivaa vaihtelua :D tytöt puhuivat englantia aika ujosti, ja huomasin että heillä oli lista jossa luki tärkeimmät sanat englanniksi. Hyvin kuitenkin selvittiin :D

Kampaamopuolella olin valinnut leikkuun ja kampauksen. Tytöt hakivat "asiakkaansa" odotushuoneesta, esittäytyivät ja toivottivat tervetulleeksi englanniksi. Tähän se englanti sitten jäikin. Kommunikointi oli hankalaa, ja ohjeistuksen mukaan yritin myös luoda pietä jutustelua, mutta turhaan. Ihan selvennykseksi sanon, että kun vaihtareita tuli niin vähän, niin jokainen sai kaksi kampaajaa. Mutta niinhän sitä sanotaan että mitä useampi kokki sitä parempi soppa vai mten se meni... Kuitenkin, hiustenpesun jälkeen siirryttiin leikkaamaan hiuksia. Minulla kun on hiustenpidennykset niin tytöt olivat vähän ihmeissään, että mitäs näiden kanssa tehdään. Siinä he hetken miettivät ja pyysivät opettajaa paikalle, joka ei kuitenkaan kiireeltään ehtinyt. Sen jälkeen tytöillä oli sekunnin ajan huulet soikeena, seuraavat sekunnit supateltiin ja toinen tarttui saksiin. Siinä kohtaa kävi mielessä että mitähän tästä tulee. Tukasta tuli kuin tulikin kiva ja sain vielä otsatukankin. Tukka on nyt tosi kiva :) muotoilu oli sitten vaan perinteiset kiharat ja otsatukan kesyttämistä.  Nämä tytöt eivät saaneet tukan suhteen vapaita käsiä, mutta kielimuurin takia tulkkina toiminut tapahtuman organisoija sitten auttoi kertomaan toiveeni siitä, miten haluaisin tukkani leikattavan. 

Muutama meistä, minä mukaan lukien, vieraili hoitojen lisäksi englannin tunnilla. Tarkoituksena oli kertoa lyhyesti itsestään, mitä tekee Italiassa ja miksi englanni kieli on hyödyllistä. Italialaisilla on siis erittäin huono motivaatio oppia englantia ja harvat osaaat sitä hyvin. Oppilaat eivät paljon kyselleet, yrittivät kuunnella ja tuntuivat jotain ymmärtävänkin :)

Sellaista tällä kertaa :) nyt vaan kohti uusia juttuja rentoutuneena ja hyvännäköisenä :D

1 kommentti:

  1. Very interesting, especially that part where u explain that English is so important !

    VastaaPoista